Súlyzós edzés gyakorisága - Fogyókúra | Femina

Alultápláltságot jelent.

zsírégetési súlyok

Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Egészségesek-e a gyors, látványos változást ígérő, trendi fogyókúrás irányzatok?

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

zsírégetési súlyok

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened! Az egészséged közvetlen veszélyben van.

zsírégetési súlyok

Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened! Bár a kardió edzések híresen jól égetik a zsírt, hosszútávon az izomfejlesztés ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb a tartós fogyáshoz. Egy os, a British Journal of Sports Medicine című folyóiratban megjelent cikk szerint az erősítés nemcsak az erőnlétet fokozza, hanem a csont- és izomtömeget is növeli, ezenkívül jót tesz a keringésnek és az általános zsírégetési súlyok, éppen ezért különösen fontos, ha valaki meg akarja őrizni a fittségét és az egészségét.

zsírégetési súlyok

Milyen gyakran súlyzózz? A súlyzózás csak az egyik formája az erősítő edzéseknek, de a legjobb módszer arra, hogy formás, vékony karokat, nőies vállakat és tónusos hátat varázsolj magadnak. Súlyzókkal az egész felsőtest megmozgatható, sőt, gépekkel vagy bokasúlyokkal a test szinte minden izomcsoportja munkára fogható.

De egy jól betartott étrend mellett bizonyos edzéstechnikákkal még többet tudsz kihozni magadból! A megszokott: sok izolációs gyakorlat A szokatlan: a nagy súlyos alapgyakorlatokra helyezzük a hangsúlyt Sokan azt gondolják, hogy majd a sok oldalemeléstől lesz szép kerek a válluk, meg a sok lábnyújtástól lesz formás, szálkás combjuk, pedig az az igazság, hogy ezek csak kiegészítő gyakorlatok és messze elmaradnak kalóriaégetés szempontjából is az összetett alapgyakorlatoktól. Helyi zsírégetés ugye nincs, azzal, hogy megedzel egy izmot, a zsír nem fog róla távozni. A fogyáshoz diéta, kalóriadeficit kell, amit edzéssel növelni tudunk. Ezek az egyszerű, kisebb zsírégetési súlyok igénylő gyakorlatok azonban messze nem jelentenek akkora igénybevételt, mint mondjuk a váll esetében a vállból nyomás, és hogy a példánál maradjunk, a comb esetében a guggolás vagy a kitörés.

Ha viszont csak szökőévente egyszer iktatsz be egy ilyen, erősítő edzést, attól még nem fogsz fogyni. A szakértők a kezdőknek általában heti egy-két súlyzós edzést javasolnak, hogy az izmoknak legyen idejük regenerálódni.

zsírégetési súlyok

Fontos, hogy ne fogd hirtelen túl kemény munkára magad. Ha rossz technikával kezdesz súlyt emelni, könnyen lesérülhetsz. Ha pedig túl nagy súlyokkal dolgozol, olyan komoly izomlázad lehet, hogy nem zsírégetési súlyok folytatni az edzést.

zsírégetési súlyok

Az elején általában gyorsabban csökken a testzsírszázalék és a súly. Ahogy az ember teste hozzászokik a terheléshez, lehet fokozni az edzés intenzitását vagy sűrűségét. Ha egyébként is szoktál edzeni, csak a súlyzós edzés újdonság, akkor a heti három edzés ajánlott, ezt legalább négy-hat héten át kell végezni, hogy látszódjon az eredmény.

Ha elégedett vagy, akkor folytasd ebben az ütemben, ha nem, érdemes átnézni, nem túl kicsi, illetve nagy súllyal dolgozol-e, és megfelelő számú ismétlést csinálsz-e a gyakorlatokból.