zsírégető motor
Hosszú, lendületes futás, lehetőleg verseny-specifikus Hosszú, könnyebb futás, ha a szombati túl nehézre sikerült, pihenő Szándékosan nem írok távokat, hiszen az céljainktól, képességeinktől, lehetőségeinktől és edzettségi állapotunktól függ. Ha célunk a célbaérkezés, akkor a hangsúly a hosszú futáson van. Ha vagyunk már olyan szinten, hogy a táv teljesítését nem fenyegeti veszély, akkor a gyorsítóedzések szerepe nő meg.

Szervezetünk már kis fizikai igénybevétel esetén is zsírégető motor zsírraktárait, amennyiben szükséges. A fogyással kapcsolatos alapvetések közé tartozik, hogy a látványosan rövid idő alatt hasonlóan látványos fogyás ígérete csakis hamis ígéret lehet.

A fogyáshoz idő kell — főleg, ha a jojo-effektust el akarjuk kerülni.

zsírégető motor fogyás tagság

Van azonban néhány tipp, amellyel a zsírégetést könnyíthetjük meg. A fogyáshoz mindenek előtt az szükséges, hogy kevesebb kalóriát kell bevinnünk, mint amennyit szervezetünk felhasznál. S mindezt hosszú távon.

A kellően hatékony edzés során elpusztított kalóriákat  ne pótoljuk tehát két- vagy háromszoros mennyiségben, mert a szükségesnél nagyobb energia-bevitel — zsírégető motor trénig ide vagy zsírégető motor — hízáshoz vezet.

A napi negatív energiamérleg mellett arra is külön figyelmet kell fordítani, hogy elég folyadékot — lehetőleg vizet, minimum 2,5 liter mennyiségben — fogyasszunk. Vízhiányos állapotban a test anyagcsere folyamatai — és így a zsír-anyagcsere is — csak lassan mennek végbe.

A zsírégetés nem működhet edzés nélkül.

zsírégető motor zsírégető alsó test

Ha a tréning zsírfelhasználó hatását növelni akarjuk, a testmozgás közben iktassunk be olyan periódusokat, amikor a végzett testmozgást teljes erőbedobással végezzük: ha például a futást választottuk, rendszeres időközönként tervezzünk be egy-egy sprintet is. Kanadai kutatók felfedezése szerint ugyanis az ilyen intervallumokra osztott edzés során mintegy 36 százalékkal magasabb a zsírégetés mértéke, mintha végig ugyanazzal az erőbedobással mozognánk.

zsírégető motor furcsa módon elveszíteni a zsírt

A kutatásban részt vevők heti három alkalommal egy-egy órát kerékpároztak, amely során négy sprintelési szakaszt két lazább követett, s mindezt tízszer ismételték. Az ilyen jellegű edzést alkalmazók esetében messze hatékonyabb volt a szervezet energiafelhasználása, mint az ugyanennyi időt, ám kiegyensúlyozott tempóban tekerők esetében.

zsírégető motor mondások a fogyás ösztönzésére

A mechanizmus hasonló az autózáshoz: ha jobban nyomjuk a gázt, nem csak messzebb megyünk, hanem a motor is több üzemanyagot használ fel, ennek megfelelően, ha szervezetünktől is nagyobb tempót várunk el, több kalóriányi zsír égetünk el. Míg sportolóknak viszonylag nagy mennyiségű szénhidrátra van szükségük a nagy teljesítmények eléréséhez, a fogyni vágyók esetében tanácsosabb — amennyire csak lehet — redukálni az energiabevitel e forrását.

zsírégető motor nyelni fogyás céljából

Ez azért szükséges, mert akármilyen csekély mennyiségben elfogyasztott szénhidrát — a szervezet reakciójaként termelt inzulin miatt — blokkolja a zsír anyagcseréjét. Az edzések során — főleg, ha a korábban említett intervallumos technikát is alkalmazzuk — csúcsra járathatjuk szervezetünk saját zsírraktárainak használatát, ha a mozgáshoz szükséges energiát nem szénhidrát-bevitellel biztosítjuk.

Ha tehát optimalizálni akarjuk a zsírégetést, a testmozgás előtt két órával nem ajánlott tehát az evés, s főleg a szénhidrátok fogyasztása kerülendő ide számítanak az üdítőitalok is! A hatékony fogyás stratégiája zsírégető motor tehát a sok-sok testmozgás, kellő mennyiségű folyadék-fogyasztás és a szénhidrát-alapú helyetti fehérjében dús étrend, amely mellett azonban a csökentett kalóriabevitelre is figyelni kell!

zsírégető motor Emily Skye zsírégetés