zsírégető hangulatjavító

Elsőre kicsit talán meglepő, hogy ez a szúrós, csípős növény segíthet bármiben is a szervezetednek.

Alultápláltságot jelent.

Pedig nagyon is! A csalán felgyorsítja a felhalmozódott méreganyagok kiürülését a szervezetedből, tisztítja a vesét, és még az immunrendszered is erősíti.

zsírégető hangulatjavító

A tisztítókúrák a csalánnal kezdődnek Mostantól jobb, zsírégető hangulatjavító ezt megjegyzed. A csalán talán a legerősebb vértisztító növényünk, ezért tisztítókúrák, böjtök, fogyókúrák hatékony és kedvelt gyógynövénye, pedig valójában egy gyomnövényről van szó.

zsírégető hangulatjavító

Az egyik leghatásosabb természetes zsírégető szerünk, ezért fogyókúránál nagy segítség. Kalciumot, káliumot, kovasavat, flavonoidokat, valamint rengeteg C-vitamint tartalmaz, mely fokozza a zsírégetést.

zsírégető hangulatjavító

Párját ritkító vitaminforrás Leveleiben található C- B- és K-vitamin, de béta-karotint, klorofillt és vasat is nagy mennyiségben raktároz. Magas vitamin, ásványianyag- és fehérjetartalma miatt tápláló étel.

A megfázásos időszakban akár literszámra is fogy, de egyébként is gyakran esik erre az italra a választás. Vannak, akik a klasszikus cukor-citrom párosítással ízesítik, de egyre többen igyekeznek kalóriaszegény édesítőket választani, vagy a méz természetes ízével édessé varázsolni a teát. Egyes teafajták mindezek nélkül is ízletesek, s ezek akkor a leginkább hasznosak, ha szeretnénk a plusz kilóktól is megszabadulni.

Kiváló antioxidáns-tartalmának köszönhetően a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében is óriási szerepet játszik. A csalánlevelek végén található szerotonin pedig hangulatjavító hatásáról ismert.

Betegségek ellen Elsősorban a teáját érdemes fogyasztani. Vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket, az ekcémát és a szénanáthát.

zsírégető hangulatjavító

A csontritkulás kockázatát is jelentős mértékben csökkenti. Egy-egy csalánkúra beiktatása a mindennapjaidba védi az izmok egészségét és a szívműködést, segíti a vérképzést, és a vérnyomás optimális mértékét is szinten tartja.