Építs izmot és szabadulj meg a zsírtól – egyszerre!

Írta: Váczy Anikó A fogyás képlete nem más, minthogy kevesebb kalóriát kell bevinni a szervezetbe, mint amennyit felhasználsz.

vékony gél a test vékony

Azonban, hiába minden igyekezet, még a legtutibbnak tűnő diéta is kudarcba fulladhat. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy nem mindegy zsírból vagy izomból mennek le a kilók. Az izom ugyanis több kalóriát éget, mint a zsír.

6 ok, amiért zsír helyett izomból fogysz

Minél kevesebb izomtömeggel rendelkezel, annál inkább lelassul az anyagcsere, amelynek következtében a fogyás extra nehézzé válik.

Felejtsd el az alábbi 6 szokást, hogy ezentúl ne izomból fogyj, és maximális fordulatszámon égesse a szervezeted a zsírt. Túl kevés kalóriát viszel be a szervezetedbe Ha kevesebb kalóriát viszel be az alapanyagcserédnél ez az a minimális energia, amely az alapvető fizikai funkciók működéséhez szükséges, mint a légzés, a szívverés, az izzadás, a testhőmérséklet fenntartása stb.

Emiatt mind zsírt, mind izmot felhasznál ahhoz, hogy üzemanyaghoz jusson. A szervezeted kizárólag arra törekszik, hogy életben tartson téged, elegendő energiát nyerjen a létfunkciók további működéséhez. Tehát, ha nem viszel be ehhez elég kalóriát, zsír veszít szervezet felhasználja az elraktározott szénhidrátokat glikogénta zsírokat és a fehérjét az izmokból.

Az alapanyagcsere minden egyes szervezet számára egyéni, de általánosságban elmondható, hogy kalória alá nem szabad lemenni fogyókúra esetén sem. WellnessCafé-tipp: ahhoz, hogy maximalizáld a zsírégetést és minimalizáld az izomveszteséget, számold ki az aktivitásodnak, életkorodnak és nemednek megfelelő napi kalóriamennyiséget, amely zsír veszít mellett fogyni fogsz.

• Hogyan lehet lefogyni mozgatás nélkül?
  • A hatékony fogyás képlete nem más, minthogy kevesebb kalóriát kell bevinni a szervezetbe, mint amennyit felhasználsz.
  • Lesiklás súlycsökkenés
  • Formák a fogyáshoz
  • Макс и Роберт не слышали ни единого слова.

A deficitet a mostani és a célként kitűzött kalóriabevitel különbsége úgy érd el, hogy a felét kalapács le fogyás spórold meg, a másik felét pedig edzéssel égesd el. Így nem kell túl szigorú diétára fognod magad, és nem kezd el zsír veszít éhezés miatt pánikolni, majd tartalékolni a szervezeted. Nem fogyasztasz elég fehérjét A jó fogyókúra nemcsak arról szól, hogy hány kalóriát viszel be egy nap folyamán, hanem arról is, hogy milyen minőségű ételek kerülnek a szádba.

Fogyassz olyan ételeket, amelyek mind a 9 nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazzák, vagy legalábbis minél többet, mint a tojás, a szárnyasok és a tejtermékek.

Ezek gondoskodnak az izom építéséről és megtartásáról is. Ha a szervezet nem jut elegendő fehérjéhez, a szervezet nem képes hatékonyan izmot építeni. Ilyenkor hiába fogysz, még több izmot zsír veszít. WellnessCafé-tipp: a fogyáshoz testsúly-kilogrammonként 1,6 g fehérjét kell naponta fogyasztani. Tehát, ha 70 kg vagy, nagyjából g fehérjét érdemes bevinned a fogyókúra alatt. Ugye, távolról sem eszel most meg ennyit?

fogyás argos

A fehérjebevitel könnyebb emelése céljából érdemes egy-egy magasabb fehérjetartalmú szeletet fajtától függően kb. Nem végzel erősítő edzéseket Hogy izmokat építs, kétségtelenül izommunkára van szükség. Ne félj a súlyzós edzésektőlha nem stimulálod az izmaid, nem is fognak épülni.

10 tévhit a zsírégetésről, avagy mitől is „ég” a zsír?

Ha nagyon alacsony kalóriabevitelt engedélyező fogyókúrát követsz és mellette kardió mozgást végzel csak, ne is csodálkozz, ha az izmok nem épülni, hanem leépülni fognak. Egy kutatás is alátámasztja ezt: az erősítő edzést végzők ugyanannyit fogytak, mint akik nem súlyzóztak, azonban csupán fele annyi izmot vesztettek, mint kardiózó társaik. Egy másik kutatás során pedig azt találták, hogy a súllyal edzők kétszer annyi hasi zsírtól tudtak megszabadulni, mint a kardiózók.

fogyás ash ma

WellnessCafé-tipp: nem kell teljesen lemondanod a kardiórólde hetente súlyzós edzést mindenképp iktass be. Ha már úgy érzed, kevés a súly, nyugodtan emelj rajta, ettől nem leszel erős, csak formásan izmos. Túl sokat kardiózol És hogy miért is nem ajánlatos a túl sok kardió edzés?

A számláló alapján igenis remek kalóriaégető, ha egy órán át futsz és zsír veszít trénerezel, azonban nem izmosít, sőt valójában az izomvesztést támogatja. Te is érezted már, hogy egyre kevésbé bírod a mérsékleten intenzív kardió edzéseket? Ennek is az izmok leépülése az oka. WellnessCafé-tipp: térj át inkább az intervall edzésekre, amelyek során nemcsak a zsírok zsír veszít, de a gyors zsír veszít izomrostok is munkára vannak fogva.

Építs izmot és szabadulj meg a zsírtól – egyszerre!

Tehát úgy égethetsz sok kalóriát, hogy közben nem kell az izombontás veszélyétől tartanod. Nem eszel edzések után A másik hiba, amit az edzéssel kapcsolatban sokan elkövetnek, hogy nem táplálkoznak utána.

Ilyenkor pedig az izmok nem épülnek, csak satnyulnak. Megértjük, hogy nem szeretnéd a többszörösét bevinni annak a kalóriának, mint amennyit kemény munkával elégettél, de minél tovább kitolod az evési időt, annál kevésbé lesz hatékony az edzés.

Hogyan válassz fogyókúrát?

Ez különösen azoknál veszélyes, akik este edzenek, és kihagyják utána a vacsorát, így legközelebb csak reggel esznek. WellnessCafé-tipp: edzés után egy órán belül ne felejtsd el jó minőségű fehérjével és szénhidráttal ellátni a szervezeted.

• Le fogyni
  • Alultápláltságot jelent.
  • Éget 5 font zsírt
  • E e cigs segít nekem a fogyásban
  • Mielőtt nekiállsz a koplalásnak, a zsírmegvonásnak, vagy a kemény kardio edzéseknek, érdemes tested fogyókúrás működését kicsit megismerni.

A fehérjeturmix, a zabpelyhes görög joghurt vagy a cottage cheese puffasztott rizzsel remek választás testmozgás utáni töltésre. Nem alszol eleget Bármilyen meglepően hangzik, a fogyáshoz is szükség van pihenésre.

Hatályos: Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Alváshiány esetén ugyanis a hormonok nem működnek megfelelően. Megemelkedik a kortizol szintje, növelve annak az esélyét, hogy a szénhidrátok zsírként raktározódjanak el.

Hatékony és eredményes fogyás zsírból? – [8 tipp] Hasi fogyás tartósan

Ráadásul a fáradtság miatt nehezen bírod majd az edzéseket, és kevésbé tudod kontrollálni az étkezéseket. WellnessCafé-tipp: fontos tippek a fogyáshoz, hogy a sok teendőd mellett még az edzésre is időt kell szakítanod, de a pihenésre sose sajnáld az időt. Figyelj rá, hogy naponta órát aludj. Fotó: RF.