Cukorbetegként fogyni akar? Ezek a készítmények segíthetnek

Böjtölés, koplalás - a legjobb orvosság?

Porochnavecz Marietta Létrehozva: Azonban sokan komoly akadályokba ütköznek a fogyást illetően, és szomorúan konstatálják, hogy a súlycsökkenés elmarad. Ennek oka többek között az, hogy vannak olyan antidiabetikum gyógyszerek, melyek megnövelik a testsúlyt.

Hogy mégis mi minden segítheti elő azt, hogy kevesebbet mutasson a mérleg, típusú testsúlycsökkentés dr. Porochnavecz Mariettától, a Cukorbetegközpont diabetológusától tudtuk meg.

Túlsúlyosoknak

Bár rengeteg, különböző hatásmechanizmusú készítmény van forgalomban, mégis vannak olyan szerek, melyek nagyobb mértékben hozzájárulnak a fogyáshoz. Ilyenek például a metformin hatóanyagú gyógyszerek, melyek az inzulinhatást fokozók csoportjába tartoznak, és ma már az egyik legtöbbet alkalmazott antidiabetikumok közé sorolandók.

típusú testsúlycsökkentés

Pozitív oldaluk, amellett, hogy hozzájárulnak a vércukorszint normalizálásához mivel csökkentik a máj glükóz-kibocsátását és fokozzák az inzulin hatásátétvágycsökkentő hatással is bírnak, így nagy segítséget jelentenek a cukorbetegeknek. Inkretin-alapú terápia Ezen kívül léteznek ún. Az inkretinek lényegében olyan anyagok, melyek az étkezést követően termelődnek és segítik az inzulin felszabadulását.

típusú testsúlycsökkentés

Mivel hamar, hosszantartó teltségérzetet okoznak és lassítják a gyomor ürülését, ezért csökkentik az étvágyat, így elősegítik a fogyást. Nagy előnyük továbbá, hogy használatuk során minimális csupán a hipoglikémia esélye, továbbá remekül kombinálhatóak metforminnal is- mondja dr. Porochnavecz Mariettaa Cukorbetegközpont diabetológusa.

Vese glükóz-ürítését fokozó szerek Nemrégiben jelentek meg az ún.

Életmódterápia nélkül egyik kezelés sem hoz maximális eredményt

SGLT2 gátlók, melyek úgy járulnak hozzá a testsúlycsökkenéshez, hogy fokozzák a vesék glükóz-ürítését és így a kalóriavesztést is, mert a glükóz-visszaszívás ekkor jelentősen csökken. Hátrányuk, hogy alkalmazásuk még nagyobb odafigyelést kíván, mivel típusú testsúlycsökkentés kombinálva és nem megfelelő életmód mellett némileg megnövelik a ketoacidózis rizikóját- bár ez még további vizsgálatokat igényel.

Életmódterápia nélkül egyik kezelés típusú testsúlycsökkentés hoz maximális eredményt Látható tehát, hogy a cukorbetegek fogyását több készítmény is támogatja, ám fontos hangsúlyozni, hogy bármilyen kezelésben is részesül a beteg, csakis akkor lesz eredmény, ha a páciens mellette szigorúan betartja a dietetikus által előírt személyre szabott diétát, valamint a rendszeres testmozgást sem hanyagolja el!

Foglaljon időpontot:.