supradyn fogyás

Sütik használata

Írta: Váczy Anikó Ébredés után bekapod a multivitamint, az egészséges életmód jegyében, majd gyorsan felhörpinted a kávét, és már rohansz is a munkába.

Ám supradyn fogyás, hogy lendületesen kezdenéd a napot, kínzó hányinger tör rád. Nyugi, nem vagy terhes, másoknál is viszonylag gyakran jelentkezik ez a tünetet a vitamin bevétele után. Most megtudhatod, mi az oka, és hogyan kerüld el a rád törő rosszullétet.

Éhgyomorra veszed be a vitaminokat Ez az első és legfontosabb szabály: a vitamint sosem szabad éhgyomorra bevenni. A vitaminoknak átlagosan órába telik áthaladni a bélrendszeren, üres gyomorra nincs, amiben feloldódjanak.

supradyn fogyás

Szedd be a kapszulát étkezés közben, hogy elkerüld a rosszullétet. Túladagolod a vitaminokat Fontos az is, hogy milyen vitamint, és abból mekkora adagot szedsz. A C- az E-vitamin és a vas a leghajlamosabb irritációt okozni a gyomorban. Ha a multivitamin magas arányban tartalmazza ezt a három vitamintés bevétele után gyakran jelentkeznek a kellemetlen gyomorpanaszok, akkor válts készítményt.

Kapcsolódó cikkek

Hányingerrel jelzi a szervezet azt is, ha túladagoltad a napi supradyn fogyás mennyiséget, amit RDA jelöléssel találsz a dobozon. Tartsd be a napi ajánlott adagot, kivéve, ha orvosod másként nem rendeli. Nem a megfelelőt formulát választod Az sem mindegy, hogy tablettát, kapszulát, zselés kapszulát vagy rágótablettát szedsz.

supradyn fogyás

A bevonatok gátolják a vitaminok gyors felszívódását, emellett azonban gyomorirritációt is okozhatnak. Ha akkor is felkeveredik a gyomrod, ha a vitamint étkezés közben szeded, konzultálj a háziorvosoddal, hogy milyen más formulát ajánl számodra.

supradyn fogyás

Túl sok zsírban oldódó vitamint szedsz Az előző három hiba könnyen felismerhető és kiküszöbölhető, de az is lehet, hogy krónikus panaszaid hátterében más ok áll. Ha túl sok zsírban oldódó vitamint szedsz, mint az A- a D- az E- és a K-vitamin, az is okozhat hányingert.

Termék jellemzők

A vízben oldódó vitaminok túladagolása azért nem okoz jelentős problémát, mert a felesleges mennyiség a vizelettel könnyen távozik. A zsírban oldódók azonban lerakódnak a szervezetben, így túladagolásuk ártalmas lehet. Ha a hányinger nem múlik néhány óra után, akkor sem, ha eszel, valószínűleg ez lehet a probléma.

Hagyd abba rögtön a vitamin szedését, és beszélj a háziorvosoddal. Fotó: RF.

Olvassa el is