Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

Fogyás gyorsan és sikeresen - Fogyókúra tippek

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére. Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat! Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened! Az egészséged közvetlen veszélyben van.

A Hideg Qi szervei és betegségtünetei

Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened! A kínai gyógyászat qi fogyás igen régi időkre - körülbelül 10 ezer évvel ezelőttre - nyúlnak vissza, ám módszerei napjainkban is folyamatosan továbbfejlődnek - főleg kutatási szinten - a tradíciók figyelembevétele és maximális megtartása mellett.

Ez qi fogyás, mint diéta, sokkal inkább tudományos szempontok alapján összeállított étkezési módszernek tekinthetjük. Az akupunktúra, a masszázs és az úgynevezett csi-kung - Qi Gong - gyakorlatok alkalmazásával kombinálva igen eredményes. Libikóka helyett egyensúly A kínai gyógyászat megközelítése szerint az elhízás elsősorban genetikai probléma, azaz öröklött képesség, hogy az elfogyasztott táplálékokból ki mennyit használ fel, és mennyit raktároz el.

qi fogyás

A kínai gyógyászati módszerek célja: a megbomlott egyensúly helyreállítása. Tű a fülbe! A fülakupunktúra lényege, hogy a füleken található akupunktúrás pontok stimulálásával olyan ingereket keltenek, amelyek azután beindíthatják bizonyos szervek öngyógyító folyamatait. A kúraszerű kezeléshez általában vékony, fémből készült tűket használnak.

qi fogyás

Az akupunktúrás szúrás megfelelő helyét a hagyományos kínai orvoslás két módszere segítségével határozzák meg a gyógyítók. Így a kezelés megkezdése előtt figyelembe veszik a qi fogyás - energiapályákon - tapasztalható energiaáramlást, illetve a meridiánok és a belső szervek között fennálló kapcsolatot.

A kezelés egyébként gyakorlatilag fájdalommentes, csak esetenként lehet pici tűszúrásokat érezni.

A Hideg Qi karakterjellemzői

Az akupunktúra normalizálhatja a belső elválasztású mirigyek működését, így fogyás kezdőknek hormonrendszer működését és a hasnyálmirigy inzulintermelését is.

Az emésztés ilyen módon történő javítása megkönnyíti a súlyfelesleg leadását. A központi idegrendszer akupunktúrás pontjainak kezelése kiválóan támogatja a szervek megfelelő működésének helyreállítását. A visszajelzések szerint fantasztikusan jó eredményeket lehet vele elérni táplálkozási zavarok - például bulímia - és más, qi fogyás kényszerből eredő túlsúlyproblémák esetén. Ez a módszer ugyanis az éhségérzetért, illetve a jóllakottság érzésének visszajelzéséért felelős agyterületre hat, annak működését normalizálja.

A kínai teákat rendszeresen fogyasztók tapasztalhatják, hogy egyrészt nem híznak el, másrészt kevésbé feszültek, jobb a hangulatuk. A fanyar mellékízű teák jótékony gyógyhatását a belőlük felszabaduló tanninok okozzák.

Az arányok szabálya

Az egyre nagyobb választékban megtalálható zöldteákkal is különösen jó hatást érhetnek el a fogyókúrázók. Hasznos tanácsok a tea elkészítéséhez Ne használj fém teáskannát!

qi fogyás

Soha ne mosd ki mosószerrel a porcelán teáskannát, csak öblítsd ki friss vízzel. A lehető legtisztább vizet használd fel a teakészítéshez, de ne desztilláltat.

TÁPLÁLKOZÁS A HAGYOMÁNYOS KÍNAI ORVOSLÁS SZEMSZÖGÉBŐL

A teát lehetőleg ízesítőszerek - cukor, tej, méz - hozzáadása nélkül fogyaszd el. Egy-egy adag teafüvet háromszor is érdemes leforrázni. Természetesen mindegyik qi fogyás fogyaszd el a nap folyamán, egyenletesen elosztva, a szomjúságodtól függően. Naponta legalább ml teát igyál. Törődj a lépeddel! A kínai filozófia szerint a lép égeti el a táplálékot, és alakítja át a szervezet számára hasznos energiává.