Pályaválasztási program

A program második pillérét a hétvégi iskola jelenti, amelyre 6 hetente kerül sor. A hétvégéken megvalósuló, játékos foglalkozások keretében az angol nyelv, az infótechnikai módszerek fontosságát sajátíthatják el a gyerekek, illetve képet kaphatnak különféle szakmák sajátosságairól. A legújabb tanuláselméleti és módszertani eszközök használatával a kapcsolódásé, a közös élményeké, és az érzések-gondolatok megosztásáé a főszerep. A kooperatív és élményalapú tanulás lehetővé teszi, hogy a gyerekek együttműködési és projekt-alapú készségei fejlődjenek. Emellett kiemelt hangsúlyt fordítunk a közösségi tanulásra, amelyben az egész csoport számára fontos az egyének hozzáadott értéke. A foglalkozások során minden gyerekre minimum egy, de lehetőség szerint két önkéntes jut, így kiemelt figyelmet kapnak önkénteseinktől. A legkülönfélébb szakmákról szerezhetnek ismereteket, külön kiemelve az adott hivatásig vezető utat, a foglalkozás pontos tartalmát, pozitív és negatív oldalait. Az informatikai oktatás korszerű beemelésével azt kívánjuk elősegíteni, hogy a jövőben csaknem minden szakmában szükséges infótechnikai nyelvet elsajátítsák és készség szinten használni tudják.

Pályaválasztási programunkban a Cseppkő Gyermekotthonból mentorált gyermekek vesznek részt, illetve most történik a Bokréta Lakásotthonokból 10 gyermek csatlakozása.

Bezárás