Önkéntes leszek

Alapítványunk legfontosabb erőforrásai az önkéntesek. Ezért az ő kiválasztásukra, gyerekekkel való munkájuk segítésére nagy figyelmet szentelünk. Célunk olyan önkénteseket találni, akik egyetértenek az alapítvány értékeivel, elhatározásaival, a gyerekekkel jól megtalálják a közös hangot, tisztelettel, kompetensen fordulnak feléjük, vannak eszközeik munkájuk elvégzéséhez, ugyanakkor az alapítvány közösségéhez is szívesen tartoznak.

Szívesen látunk téged is csapatunkban! Ha szeretnél te is velünk együtt tenni a gyermekotthonban élő gyermekekért, töltsd ki az Önkéntes jelentkezési lapot majd gyere el hozzánk egy személyes beszélgetésre.

Önkéntesek kiválasztása

Az önkéntesek kiválasztása kétlépcsős folyamat. Először egy motivációt feltérképező nyomtatványt kell beküldeniük egy ajánlás kíséretével, majd akik továbbjutottak az első fordulón egy fél napos kiválasztási alkalmon vesznek részt. Itt az alapítvány munkatársai ismertetik a főbb kereteket és értékeket, amely mentén az önkéntesek dolgoznak, majd egy személyes elbeszélgetést követően szituációs játékokban kell a jelentkezőknek bizonyítaniuk rátermettségüket. Olyan tipikus helyzeteket kell itt megoldaniuk, amelyekkel a gyerekekkel való munka során találkozhatnak és fontos, hogy megfelelően reagáljanak.

Nem a tökéletes megoldást várjuk el, hanem a megfelelő attitűdöt, amellyel a gyerekekhez és önkéntes társakhoz viszonyul a személy. Ezen az ún. Assessment Center („Értékelő Központ) módszertannal végzett kiválasztási alkalmon az értékelők közt van az alapítvány szakmai vezetője, az alapítványnál hosszú idő óta dolgozó önkéntesek, valamint lehetőség szerint a mentorált gyerekek közül is egy képviselő, akinek szintén figyelembe vesszük az önkéntes jelöltekről kialakuló benyomását.

A döntést követően az önkénteseknek egy egész napos felkészítő tréningen kell részt venniük, melynek témája a gyermekvédelem, valamint a speciális hátterű gyermekekkel való munka önismereti kihívásai – agressziókezelés, motiváció ébresztés, pedagógiai alapelveink.

Az önkéntes státuszban is különböző fokozatok vannak: első körben Együtt tanulás és Pályakísérés programunkba lehet jelentkezni. Ha pedig nálunk önkénteskedsz több mint féléve akkor a Mentor programunkba is jelentkezhetsz.

Önkéntes jelentkezési lap

Bezárás