Hiába sportol, mégsem fogy... Mi lehet a gond?

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Edd magad karcsúra! Csúcsminőségű fogások a Te anyagcseretípusodra szabva: Megújult a Metodic Food

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

női egészségügyi súlycsökkentési történetek székrekedés miatt ne veszítsen le súlyt

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened! Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

Nem tudsz fogyni? Fogadjunk, hogy tudom, mit rontasz el!

Ez azonban még nem ok a kétségbeesésre é  feladásra. Akár az is előfordulhat, hogy az első hetekben leadtál néhány kilót, később stagnál a súlyod, vagy éppen el sem kezdődött a fogyás. Mindenképpen érdemes a következő dolgokat végiggondolni, ha nem megy simán a fogyókúra. Miért nem indul be a fogyás? Az első és leggyakoribb oka annak, ha nem sikerül beindítani a fogyást, hogy az étrend nem megfelelő. Ez jelenthet egy pontosan követett, de rossz menüsort, de lehetséges, hogy a kalóriák felső maximumát sikerült helytelenül meghatározni, vagy éppen a számolás nem elég pontos, és több száz kalóriás nincs nincs fogyás vannak naponta.

Legfrissebb

Nagyon rossz ötlet például az ételadagokat szemmértékkel mérni, ugyanis az elhízás mögött álló egyik legfontosabb ok, hogy sokan eltévesztik, mekkora egy fogyókúrás adag. Ez akkor is probléma lehet, ha egyébként egészséges ételeket válogat valaki, hiszen ezekből is nagyon sok kalóriát össze lehet hozni. Sok egészséges étel pedig egyáltalán nem kalóriaszegény, mint például az avokádó, a barna rizs vagy mandula. Noha az ételek minősége rengeteget számít, közben nem szabad megfeledkezni a bevitt energiáról sem.

Ez persze fordítva is igaz: nem minden a kalóriákról szól. Csak elméletben egyszerű kevesebbet enni ugyanazokból az ételekből, és így lefogyni. Hamburgert, paprikás krumplit és pizzát fogyasztva is lehet zsírt leadni, azonban ezek kalóriadús ételek, így a megengedett adagok kicsik lesznek, míg a gyorsan felszívódó szénhidrátok nincs fogyás hatása miatt folyamatos koplalásnak tűnik az nincs fogyás diéta.

A második probléma a mozgás lehet, ami noha nem kötelező, mégis erősen ajánlott minden diéta mellé. Itt a legtöbben az intenzitással vannak gondban.

istennő patty fogyás női karcsúsító tankini

Fél óra sétának például nagyon is tempósnak kell lennie ahhoz, hogy kilókban látható eredményt produkáljon. Egy másik testmozgással kapcsolatos tévhit, hogy csak a kardió fogyaszt. Ugyan segít először eredményeket elérni, hosszú távon, néhány hét után azonban csökken a hatékonysága.

Ezek a monoton mozgásformák ugyanis sok kalóriát égetnek, miközben valaki végzi őket, ám nem jelentenek olyan jellegű terhelést, hogy amiatt a szervezet izmokat akarjon építeni. Éppen ezért nagyon könnyen előfordulhat, hogy valaki edzés mellett izmot veszít, amitől lassul az anyagcseréje.

Ha azonban a kardió nincs fogyás kiegyensúlyozott mennyiségben erősítő edzések is kerülnek, az hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan pörögjön az anyagcsere, és ne stagnáljanak a kilók.

Egy evészavaros karácsonyi fogyása #fogyás #bulimia

Ha sok edzés is tartozik a diétához, érdemes nem csak kilókban gondolkodni, hiszen az izom sokkal nehezebb, mint a zsír. Az eredmények mérésére ilyenkor jobb centit használni, hiszen a szövetek eltérő térfogata miatt igazán látványos lesz a nincs fogyás, noha közben a mérleg lehetséges, hogy semmit sem mutat.

egészséges zsírok, amelyek jó a fogyáshoz nemzeti fogyókúra központ