Május 23-án, szerda délután megtelt a Millipop játszóház gyermekotthonból érkezett gyerekekkel. Hangos nevetés, örömteli pillanatok, sok izgalom és egy felejthetetlen élmény, így lehet a legjobban jellemezni a gyereknapot.

Izgatottan érkeztek a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerkőcök a Vásáry Tamás Alapítvány első jótékonysági gyereknapjára. A három budapesti gyermekotthon lakói most először jártak a Millipop játszóházban, felhőtlen örömük mindannyiunk szívét meghatotta. Már a bejárat előtt meglepetés várta őket, a Szelíd Motorosok motorjait próbálhatták ki, nyuszikat simogathattak és az otthontalan János bácsi ajándékcsomagjait vehették át, aki már hetek óta csak erre a pillanatra készült.

A Millipop mosolygyárában kicsik és nagyobbak ugyanolyan lelkesen fedezték fel a két emeleten elhelyezkedő különféle játékokat. A legnépszerűbbek a mászókák és a csúszdák voltak, folyamatosan futkorásztak, ugrándoztak rajtuk. Aki elfáradt az ugrálásban, lepihenhetett a kényelmes babzsákokra és játszhatott a két Xbox valamelyikével. Főként a fiúkat vonzotta a konzol, a FIFA bizonyult a legfelkapottabb játéknak.

A szintén népszerű játékgépeknél is alig-alig lehetett üres helyet látni. Közkedvelt mobilalkalmazások játékautomata-változatait is kipróbálhatták, de ha úgy tartotta kedvük, akkor akár még táncolhattak is az egyik gépnél. Az alapítvány által meghívott gyerekeken kívül szép számmal voltak családosok is. Az elején szigorúan a szüleikkel voltak hajlandók felfedezni a helyet, de egy idő után ők is becsatlakoztak a többi gyerekhez, és együtt szórakoztak tovább.

A gyerekek hamar összebarátkoztak a bohóccal is, aki egész délután szórakoztatta őket, mesélt nekik, beszélgetett velük és természetesen, lufiállatokat is hajtogatott, de ugyanilyen sikere volt az arcfestő különleges alkotásainak is. Egy bűvész is meglátogatta a kicsiket, aki elvarázsolta őket a trükkjeivel, sőt még a felnőttek is érdeklődve nézték az előadását. A Mol Magyarország mindeközben egész délután várta interaktív játékaival a gyerekeket.

Az első emeleten a felnőtteket várták informatív előadásokkal. A délután során megismertük a Vásáry Tamás Alapítványt, majd a Bolyai Gyermekotthoni Központ igazgatójával, Fekete-Buzás Eszterrel beszélgettünk a felnőtté válásról. Szabolcsi Dávid pszichológustól tanácsokat kaptunk arra vonatkozóan, hogyan motiváljuk a kicsiket, Kuslits Gábortól, a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ igazgatójától pedig a nevelőszülőségről tudhattunk meg érdekességeket.

Gyerekek és felnőttek egyaránt óriási élménnyel gazdagodtak, jókedvűen és boldogan távozott mindenki a játszóházból. Felemelő érzés volt látni, hogy a gyerekek önfeledten szórakoznak és új barátokat szereznek.

Sinkovicz Anita

Bezárás