Joó Beatris

Gyerekkoromban, néhány évig nevelőcsaládoknál éltem az Egyesült Államokban. 8 éves korom óta élek Magyarországon. Az Amerikában töltött évek alatt megtapasztaltam milyen a vér szerinti családomtól elszakadva élni, de azt is megéltem milyen hatalmas ereje van a segítő szándékú embereknek. Ez a gyerekkori élmény határozta meg életemet, mély empátiával fordulok azok felé, akiknek nehezebben indult a sorsuk.

Gimnazista koromban a barátaimmal együtt kezdtem el szervezni különböző karitatív akciókat (jótékonysági estek, gyermektábor, adománygyűjtések), viszont hosszú út vezetett odáig, amíg végül alapítványt hoztunk létre. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem kommunikáció- és médiatudomány szakon, újságíróként szerettem volna társadalmi kérdésekkel foglalkozni.

Egyetem alatt gyakornokként és főállásban is dolgoztam, sok helyen megfordultam amíg végül tisztult az irány (National Geographic Magyarország – online, Lánchíd Rádió, Bárka Színház, Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség, EMMI Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet, MTVA). A média, a PR világ és a közszféra után végül úgy döntöttem, hogy szociálpolitikát tanulok mester szakon az ELTE-n, mert szerettem volna mélyebben beleásni magam a gyermekvédelembe.

Miután Vásáry Tamással és Kovács Orsolyával létrehoztuk a gyermekvédelmi tevékenységeket működtető alapítványunkat, azóta minden napom az alapítványról szól. Operatív vezetőként mindent megteszek, hogy elő tudjam teremteni a szervezet működtetéséhez szükséges forrásokat és hogy megfelelő mederbe helyezzem el a gyermekvédelmi szakellátás területén.

Bezárás