fogyás tartályok

Korábban, ha valaki betegség miatt küzdött az elhízással, vagy egyéb egészségügyi okokból nem tudta betartani a diétás étrendeket, csak valamilyen gyomorszűkítő műtéttől például gyomorgyűrű felhelyezésével remélhette, hogy sikerül lefogynia. A gyomorballon terápia viszont jóval kevésbé drasztikus eljárás, így biztonságosabb is. Lufi a gyomorban A gyomorballon terápia lényege, hogy egy speciális anyagból készült, felfújható, gömb alakú tartályt helyeznek a gyomorba, ami a telítettség érzését kelti.

Ezáltal rászoktatja a pácienst a kisebb adagokból álló étkezésekre, aki a kúra végére nemcsak a pluszkilóktól szabadulhat meg, de az egészséges életmódra is automatikusan átáll a szervezete.

Szakértők által összeállított étrenddel általában heti ,5 kilót lehet fogyni a gyomorballon segítségével. És ami jó benne: éhezés nélkül, hiszen a kis lufi segít kicselezni az agy éhségközpontját.

fogyás tartályok

Megfelelő orvosi ellenőrzés mellett mellékhatásoktól sem kell tartani, a ballont pedig egyáltalán nem kelt zavaró érzetet a mindennapi mozgás során. Tabletta vagy folyadék? A gyomorballon kúrának alapvetően két változata a létezik.

fogyás tartályok

Az elterjedtebb, amikor egy rövid, endoszkópos eljárás során juttatják a gyomorba az üres ballont, amit utána vezetéken keresztül töltenek fel fiziológiás sóoldattal.

Egy másik, új variáció, mikor a páciens kapszula formájában nyeli le az aprócska tartályt, amihez szintén egy vezeték fogyás tartályok, amivel aztán levegővel fújják fel nagyjából alma méretűre a ballont.

fogyás tartályok

Utóbbi előnye, hogy jóval kényelmesebb a páciens számára, viszont a ballonokat havonta cserélni kell, és maximum csak 90 napig tarthat a terápia. A hagyományos, folyadékkal töltött ballon viszont akár 12 hónapig is bent maradhat a gyomorban, így fogyás tartályok az alapján érdemes választani, hogy mennyi súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni. Fotó: Profimedia — Red Dot.