Fogyás gyorsan és jókedvvel? A fogyókúrás csoportokban van a titok!

Tweet Egyedül kevésbé sikeres a fogyás, mint egy fogyókúráscsoportban – állítja a houstoni Baylor Egyetem Orvostudományi Karánaklegfrissebb kutatása.

fogyás tagság értékelje a zsírégetést

A kutatók megvizsgálták a Weight Watchers fogyókúráscsoportot, és azt tapasztalták, hogy a csoport tagjai ötször annyit fogytak,mint a magányos fogyókúrázók; aminek a hátterében a csoporttagok egymásragyakorolt pozitív hatásai állhatnak. Craig Johnston, kutatásvezetõ úgynyilatkozott, hogy az eltérés egyértelmû a két csoport között, és bizonyítottanszámszerûsíthetõ, hogy a fogyókúrás csoporthoz önként csatlakozók többetképesek fogyni, mint az önállóan, egyedül próbálkozó társaik – mindez egy féléven át tartó kutatás megfigyelései alapján jelenthetõ ki.

fogyás tagság férfiak egészségügyi fogyás tippeket

A Weight Watchers tagok átlagosan 4 kilót adtak le, míg az egyedül fogyózók 0,8 kilót adtak le 90 napleforgása alatt. A következõ három hónap alatt a magányosan fogyók hízni kezdtek, míg a Weight Watchers tagok további fogyás tagság 0,5 fogyás tagság fogytak.

fogyás tagság alak karcsúsító iii

Így azösszesített fél éves idõtávban a csoportosan fogyók leadtak 4,5 kilót, míg azegyedül fogyóknak csak 0,6 kilót sikerült leadniuk. Craig szerint ezek az eredmények azért lenyûgözõek, merta csoportban fogyás számos esetben orvosi szempontból is jelentõs mértékû volt,és ezzel többen is elérték azt a súlycsökkenést a csoportból, ami már az elhízással összefüggõ megbetegedések elõfordulásának a rizikóját is jelentõsen csökkenti cukorbetegség, szívbetegség, érrendszeri problémák.

A kutatókszerint a jelenség hátterében egy nagyon egyszerû emberi motiváció áll,mégpedig az, hogy az ember, társas lény, és elõdeink egyedfejlõdése is aztmutatja, hogy az ember akkor képes túlélni és fejlõdni, ha egy közösség tagjalehet.

fogyás tagság nordictrack zsírégetés