Gyakori megbetegedések

Sokak számára ismerős az érzés: heteken át dolgozik az álomalakon, betartja az előírt egészséges étrend szabályait, rendszeresen sportol, nem csal — aztán mérlegre áll, az eszköz pedig ugyanazt a számot mutatja, mint korábban.

Mennyi is az egészséges fogyás hetente?

Elkeseredünk, pedig látható az arcunkon, az alakunkon a változás, jobban állnak rajtunk a ruhák, kiegyensúlyozottabbak vagyunk. A mérleg ugyanis csak egy számot mutat, de abból nem derül ki, hogy a súlyunknak mekkora része zsír, mennyi izom és mennyi a víz.

fogyás szám

Nem azt tanácsoljuk, hogy dobja ki mindenki a mérleget. De feltétlenül gondoljon arra, hogy a masinán megjelenő szám nem minden, sőt, a fogyókúrában mérleg helyett mást is használhatunk az eredmények ellenőrzésére. Nagyon sok egyéb tényezőn sokkal előbb észrevehető a változás, figyeljünk ezekre is!

 1. A methi előnyei a fogyáshoz
 2. Alultápláltságot jelent.
 3. Mit várhatsz el a testedtől?
 4. Mit várhatsz el a testedtől? Avagy mennyi is az egészséges fogyás hetente?
 5. Select Page A szám szükséges a fogyás Blaskó Mihály csak fogyni szeretett volna, amikor tíz évvel ezelőtt futni kezdett.
 6. Fogyás eredményekkel csinál zumba
 7. Fogyókúra mérleg nélkül – Másképp is ellenőrizheti az eredményt! | Diéta és Fitnesz

Mérleg helyett vegyük elő a centit! A ruhához hasonlóan a centi is megmutatja a változást: ne csak a mérleg által mutatott számokat nézzük. Vegyük elő a centit, mérjük meg pár hetente vagy havonta egyszer a csípő- és derékméretünket, a combunk, a karunk vastagságát, és hasonlítsuk össze a diéta elején mért adatokkal.

 • Fogyni a karácsony
 • Étrend készítés - Fogyókúra | Femina
 • Hogyan lehet kis súlycsökkentési célokat tenni

Ezek a számok biztosan mást mutatnak majd, mint a mérleg. Készítsünk előtte-utána fotókat!

 • Mhealth apps a fogyás
 • Fogyás | Számmisztika, Alternatív gyógyászat, Motiváció alakformáláshoz
 • Ultraibolya test vékony ploiesti

Saját magunkon nehezebben vesszük észre a változást, még akkor is, ha látványos. Készítsünk időről időre fotót a testünkről ha lehet, ugyanabban a ruhában és ugyanabban a napszakban, mondjuk ébredés után, reggeli előtt.

fogyás szám

A változás látványos lesz, ha pár hét vagy hónap után új fotót készítünk, és összehasonlítjuk a két képet. Próbáljunk fel kisebb ruhákat!

fogyás szám

Ha minden megy a fogyás szám útján, és jól halad a diétánk, egy idő után a régi ruháink lötyögni kezdenek rajtunk. Még látványosabb a változás, ha egy számmal kisebb méretet próbálunk, vagy elővesszük a rég nem hordott ruháinkat — semmi sem meggyőzőbb, hogy jó úton ezüst és lefogy, mint ha újra beleférünk a kisebb méretbe.

fogyás szám

Mérjük vagy méressük le a testzsírszázalékunkat! Ma már egyre több helyen, rendelőben, egészséges életmóddal foglalkozó központban van lehetőségünk megméretni a testzsírszázalékunkat.

Így olyan eredményeket láthatunk, amelyeket egy egyszerű fürdőszobai mérleg soha nem mutatna meg: nem csak azt követhetjük nyomon, hogy mennyit fogytunk zsírból és mennyi izmot építettünk, de kiderül az is, mennyire vannak elzsírosodva a belső szerveink. Jöhet az óra!

fogyás szám

De napközben is fontos információkkal lát fogyás szám. Az alacsonyabb vérnyomás, a kiegyensúlyozott pulzusadatok mind arról árulkodnak, hogy egészségesebbek, fittebbek vagyunk, mint korábban.

A csodálatos mediterrán konyha A táplálkozástudósok régóta tudják, hogy az inzulinszint a fogyásban és a hízásban egyaránt fontos szerepet játszik, ám az ebből levont következtetések kevéssé voltak meggyőzőek. Olyan diétákat alkottak, amelyek vagy nem működtek, vagy hosszú távon egészségteleneknek bizonyultak. Ezzel szemben ésszerűnek tűnik az a metódus, amelynek neve "inzulinelválasztó diéta".

Olvassa el is