Lelkileg is rendben kell lenned, hogy fogyni tudj! | Peak girl

A fogyás okai

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére. Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

További cikkeink a témában

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened! Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

• Távolítsa el a zsírfoltot a fáról
  • Fogyás szandál
  • Az alábbi módszerek kiváló előkészítői és kiegészítői a hatékony és tartós fogyásnak, de nem helyettesítik a mozgást, illetve a tudatos és visszafogott táplálkozást.
  • 78 Best Diéta, fogyás images in | Fogyás, Diéta, Egészséges
  • Bejgli megvolt?

Csakhogy a gyors diétákkal leadott kilók mind visszajönnek. Ezt nevezik jojóeffektusnak.

Ahhoz, hogy tartósan és sikeresen csökkenthesd a súlyodat, és elkerülhesd a jojózást, fogyás rendben másik megközelítésre van szükség. Mi is maga a jojóeffektus?

Ez alatt a gyors fogyás utáni gyors visszahízást értjük, amelynek egyfelől az az oka, hogy a célsúly elérése után a diétázó visszaáll a korábbi étrendjére, másfelől az, hogy az extrém kalóriamegszorítás miatt a szervezet "éhező módba kapcsol", vagyis úgy érzékeli, hogy nem kap elég tápanyagot, ezért a bevitt ételből többet raktároz el zsír formájában, és lelassítja az anyagcserét.

Ha emellett a fogyókúrázó visszatér a korábbi étkezési szokásaihoz, amelyek miatt meghízott, könnyű megérteni, hogy lehet, fogyás rendben minden leadott kiló pillanatok alatt visszajön, sőt, a hízás még annál is tovább folytatódik. Hogy lehet kiküszöbölni a jojózást?

• Dolog, hogy segítsen a fogyásban
  • Zsírégető masszázskészletek
  • A lelki problémák fogyásodra is kihatással lehetnek, bármennyire is elszánt vagy!
  • Ezt és így egyed ban, ha trendin akarsz fogyni! -
  • Mit várhatsz el a testedtől?

A tartós fogyás alapja a kalóriadeficit, de nem mindegy, hogy mennyi kalóriadeficit. Az egészséges fogyás mértéke heti fél-1 kiló, ha ennél gyorsabban megy le az extra súly, akkor szinte elkerülhetetlen a jojózás. Ehhez hetinapi kalóriányi deficitre van szükség, ezt azonban nem mind az étkezésből kell fedezned.

fogyás rendben

Sőt, az a legideálisabb, ha nagyjából az egyharmadát mozgásból állod. Az viszont már ezekből az arányokból is látszik, hogy bár a mozgás tagadhatatlanul fontos az anyagcsere rendes működéséhez és a vércukorszint rendben tartásához, a fogyás sikere a táplálkozáson áll vagy bukik.

fogyás rendben

Hiszen ha előáll a kalóriadeficit, a súly akkor is elindul lefelé, ha az ember meg sem mozdul hozzá. Ez alapján sokan gondolják azt, hogy egy kicsit jobban meghúzzák a napi kalóriabevitelt - nem sokkal, fogyás rendben csak egy kicsit!

fogyás rendben

A szigorú diéta azonban ritkán hoz tartós eredményt, és az önfegyelmen alapuló fogyókúrás gondolkodás nagyon rossz mintákat ültet el az agyban. Ha szigorú fegyelmet igényel, hogy ne együnk, akkor az étel nyilván valami olyan dolog, amire szörnyen vágyunk, mégsem kaphatjuk meg, innen pedig egyenes az út az fogyás rendben és az étkezési zavarok világába.

A tartós fogyáshoz elengedhetetlen, hogy az ember átprogramozza az agyát, és reálisan közelítse meg a fogyást, ne akarjon többet és gyorsabban fogyni, mint az egészséges, és akkor könnyen elkerülheti a jojózást. Ebben a hozzáállásváltásban segít például az intuitív étkezés is, melynek egyik alapelve éppen az, hogy el kell utasítani a fogyókúrás mentalitást, hiszen ami tilos, arra csak jobban vágyunk, helyette ésszerű, új étrendet kell kialakítani.