Fogyókúra és tudomány – mit együnk, mit tegyünk

fogyás Missouri

Kutatásunk megmutatta, hogy a rendszeres testmozgás segíthet anyagcserénk egészségének megőrzésében, azoknál is, akik hajlamosak a leadott súly visszaszedésére. A tanulmány második felében a résztvevők visszahízták a leadott súly 50 százalékát.

A visszahízási idő alatt a résztvevők heti 3 alkalommal 45 perces edzéseken vettek részt.

Milyen ételek javítják a sporteredményeket? Azért mielőtt rohannál megenni egy nagy tál spagettit pizzával, olvasd végig a cikket! Edward Weiss, a Missouri állambeli Saint Louis-i Egyetem dietetikaprofesszora és kollégái bebizonyítottákhogy nem csak egyes ételek tudatos fogyasztása, hanem a mediterrán diéta összességében is javíthatja a fizikai teljesítményünket. A kutatásban az alanyok az egészséges ételek fogyasztásának köszönhetően hat százalékkal gyorsabban futották le az öt kilométeres távot, mint amikor magas cukor- só- és zsírtartalmú élelmiszereket ettek. A mediterrán étrendekben a hangsúlyt a zöldségek és gyümölcsök mellett a halak, a összetett szénhidrátok és a többszörösen telítetlen zsírsavak kapják.

A kutatók azt találták, hogy súly visszahízása alatti edzések pozitív hatással vannak az egészségre: a cukorbetegség, a szívroham és más szívbetegségek csökkentésében is szerepet játszik. A résztvevők a testzsír arányának csökkenését, a keringési állóképesség, a szisztolés vérnyomás és más tényezők pozitív fejlődését hangsúlyozták.

Izomzatuk is megerősödött.

Milanovich Domi A környezettudatos emberek 4 fő ismérve Sokszorosan megerősített tény, hogy a  reggeli kulcsfontosságú a napi étkezésben, de a Missouri Egyetem kutatói ennél többet állítanak új tanulmányukban. Azt mondják, az első étkezés nemcsak egészséges, de a fogyásban is hasznunkra lehet, mivel egy jól megválasztott menüvel megelőzhetjük a túlevést, és a nap közbeni nassolást is elkerülhetjük.

Ugyanakkor a hasi zsír csökkenéséről fogyás Missouri számoltak be. Nem mindig könnyű megtartani a súlyunkat gyerekkel A tanulmány további kutatásait ebben az évben fejezték be.

A kutatók azt találták, hogy az aerob edzéseken való részvétel csökkenti a krónikus betegségek kockázati tényezőit. Ezek a tanulmányok az elsők között vannak, melyek a testmozgás az egészségre gyakorolt hatását vizsgálják a leadott súlyfelesleg visszaszedése közben.

fogyás Missouri

A tanulmány a Journal of Clinical Hypertension folyóiratban jelent meg. Kalkulátor Mennyi idős?