Együtt tanulás program

A gyermekotthonban nevelkedő gyerekek többsége felzárkóztatásra szorulna a tárgyak jelentős részéből, ezen túlmenően pedig tehetséggondozásra azokból a tantárgyakból, amelyekben jól teljesítenek. Az előbbire tanulmányaik folytatása, az évismétlés elkerülése, és az osztályközösségbe való sikeres beilleszkedés miatt van szükség, a tehetséggondozásra pedig pályaválasztásuk érdekében szükséges kiemelt figyelmet szentelni. A nevelők és tanárok túlterheltsége miatt ezt önkéntesek bevonásával valósítjuk meg.

Az önkéntesek képesek megfelelő mennyiségű időt és energiát fordítani a gyerekekkel való rendszeres tanulásra, amihez megfelelő módszertani tudást biztosítunk programunk keretében. Így a gyerekek nemcsak az iskolai tananyagot tudják majd elsajátítani, hanem olyan emberi kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyekben a másik félnek érték a tudás átadása, és díjazzák a teljesítményt és erőfeszítést. Legalább egy, számukra fontos személy szemében jól teljesíteni, és az ehhez vezető úton az ő támogatását élvezni személyiségfejlesztő hatású. Az 5-6 fős teamekben dolgozó önkéntes tanítók egymással is kapcsolatban állnak, és rendszeresen kommunikálnak a hozzájuk tartozó gyermek fejlődéséről, esetleges elakadásaikról, nehézségeikről. Így lehetővé válik az összehangolt munka, melynek célja az egyes gyerekek személyre szabott felzárkóztatása és tehetséggondozása.

Együtt tanulás programunkat elindítottuk a Cseppkő Gyermekotthonban és a Bokréta Lakásotthonokban is, 30 gyermeket bevonva.

Bezárás