Dr. Vicsek Lilla

Gyerekkorom meghatározó élményei közé tartozott, amikor nagymamám, majd a szüleim gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeket patronáltak. Gimnazista koromban megszerveztem, hogy osztálytársaimmal egy gyermekotthonba menjünk időközönként, hogy játszunk a gyerekekkel. Aztán valahogy két évtizedre ez kimaradt az életemből. Viszont volt egy hiányérzetem – részben amiatt is lettem szociológus, mert érdekeltek a társadalmi problémák, ugyanakkor úgy éreztem, hogy a tudományos keretek, az akadémiai szféra nem nyújt elég lehetőséget számomra a segítés terén. Ezért nagyon örültem, amikor bekapcsolódhattam az alapítvány munkájába.

Szívügyem az állami gondozott gyerekek segítése. Imádok agyalni azon mi okozhatna örömet számukra, mi fejlesztené őket, stb. Van egy kislány, akit mentorálok, és most már elképzelni se tudnám úgy egy hetemet, hogy ne legyen benne, hogy legalább egy délutánt vele töltök. Elkezdtünk néhány kutatási projektet az alapítványnál, hogy felmérjük egyes programjaink hatását, az alapítványnál kutatásvezetőként ezekben igyekszem ötvözni a terepen szerzett ismereteimet és a szociológusi skill-jeimet. Ezen kívül programkoordinátorként segítem az alapítvány munkáját.

Bezárás