FÓKUSZBAN A FIATALOK LELKI EGÉSZSÉGE

INGYENES PROGRAMOK OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA

Stressz, szorongás, önértékelési nehézségek, tanulási, étkezési és hangulati zavarok, alvási gondok, beilleszkedési problémák, kortárs zaklatás, szülő-gyermek és párkapcsolati konfliktusok – napjainkban szinte valamennyi gyermek, illetve fiatal érintett lehet ezekben, de nem rendelkezik megfelelő eszközökkel a kezelésükre.

A Vásáry Alapítvány pszichológuscsapata ingyenes lelki egészségvédelmi programot indít az oktatási intézményekben 2019 őszétől, a gyermekek, a szülők és a pedagógusok igényeire fókuszálva.

Mentálhigiénés missziónkat, alapítónk, Vásáry Tamás Kossuth-díjas művész támogatja, aki szívügyének tekinti a gyermekek lelki harmóniájának elősegítését.

ISMERJE MEG PROGRAMUNKAT,
ÉS VEGYEN RÉSZT AZ ÖNÖK INTÉZMÉNYE IS!

KÜLDETÉSÜNK

Széleskörű segítséget nyújtunk abban, hogy a gyermekek és a fiatalok tudatosan fejlesszék lelki egészségüket

MÓDSZEREINK

• fejlődéslélektani megközelítés
  • személy- és erőforrásközpontú szemlélet
  • modern lélektani és tanulásmódszertani eszközök
  • informatív és élvezetes programok

Mivel a gyerekek lelki egészségének biztosításában kulcsszerepet játszanak szüleik, illetve óvodapedagógusaik, pedagógusaik, ezért programjaink egy része nekik szól.

PROGRAMJAINK

• interaktív előadások gyerekeknek, felnőtteknek
  • érzékenyítő tréningek gyerekeknek
  • tanácsadó workshopok szülőknek
  • szakmai klubestek pedagógusoknak

Joó Beatris
operatív igazgató, kurátor

INGYENES SZAKMAI AJÁNLATUNK
OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA

Komplex, hárompilléres – gyermekeket, szülőket, pedagógusokat is bevonó – mentálhigiénés programunk valamennyi
szereplőt támogat, így hatékonyan segíti elő a gyermekek, fiatalok lelki egészségének megőrzését.

ISMERJE MEG KOMPLEX, HÁROMPILLÉRES PROGRAMUNKAT!

GYERMEKEK,
FIATALOK TÁMOGATÁSA

Az általános iskolás és gimnazista diákok számára pszichológusaink érzékenyítő tréninget tartanak a leggyakrabban felmerülő problémákat érintve:

• motivációs nehézségek és teljesítménykényszer
  • önértékelési nehézségek
  • párkapcsolati tudatosság
  • stresszkezelési és szorongásoldási technikák
  • pályaorientáció
  • kortárs zaklatás

SZÜLŐK SZÁMÁRA
AJÁNLOTT PROGRAMOK

Minden gyermek, szülő és minden szülő-gyermek kapcsolat különböző, de a pszichológiai nézőpontok és eszközök segíthetnek eligazodni az elénk táruló nehézségek útvesztőiben.
Szülők számára ezért a nevelési kérdések széles spektrumában biztosítunk workshopokat, az igénybe vevő óvodákban, iskolákban többek között az alábbi témákban:

• bizalomépítés és -fejlesztés a szülő-gyermek kapcsolatban
  • életkorhoz kapcsolódó kihívások kezelése
  • stressz- és konfliktuskezelés a családban

EGYÜTTMŰKÖDÉS, SEGÍTSÉG PEDAGÓGUSOK, ISKOLAI
MENTÁLHIGIÉNÉS TANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A gyermekek életében jelentős szerepet játszó szakembereket kéthavi rendszerességgel inspiráló klubestekre hívjuk, ahol neves szakértőktől kaphatnak szakmai és szupervíziós támaszt. Célunk továbbá, hogy elősegítsük az ágazatok közötti együttműködést, finomhangolva a szakemberek közötti párbeszédet.

Kiket várunk szakmai klubestjeinkre?

• pedagógusokat
  • pszichológusokat
  • iskolapszichológusokat
  • nevelési tanácsadókat, családsegítő munkatársakat
  • iskolai szociális munkásokat

HOGYAN CSATLAKOZHAT

AZ ÖNÖK INTÉZMÉNYE A PROGRAMHOZ?

Amennyiben az Önök intézménye nyitott a kezdeményezésünkre, felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

A kapcsolatfelvételt követően egy személyes beszélgetés keretében felmérjük, milyen témában igénylik támogatásunkat, illetve mely problémák megoldásában lehetünk a segítségükre.

• Lehetőség van arra, hogy igénybe vegyék komplex, hárompilléres programunkat, és a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat bevonva több oldalról is támogassuk a fejlődést.
  • Programunk egyes elemeit önállóan is megrendelhetik, az előzetes megbeszélés alapján körvonalazott problémákra vagy résztvevői csoportokra fókuszálva.

A programban részt vevő iskolák számára Alapítónk Lelki Egészségvédelem Kitüntetést ajánl fel, amit honlapunkon és egyéb médiafelületeinken tüntetünk fel.

VÁRJUK JELENTKEZÉSÜKET!

Bezárás