Beatris révén kerültem az alapítványhoz, akit nagyon régóta ismerek, mindig tudtam az aktuális jótékonysági projektjeiről. Egy egyetemre jártunk, a Pázmányra, mindketten kommunikáció szakra és egy szakirányra is. Egy közös egyetemi időtöltés alatt jöttünk rá, hogy mind a ketten nagyon-nagyon jófejek vagyunk. 2017-ben már nemcsak barátnők, hanem kolléganők is lettünk, hiszen besegítettem Vásáry Tamás asszisztenciájában. Amikor elindult az alapítvány sokat kérdezgettem, hogy hogyan tudok segíteni neki, hogyan tudom levenni a terheket a válláról, így először a Tamással való kapcsolattartásban vettem ki jobban a részem, majd már később az alapítványi projektekből is.

Az Alapítványba, ahogy szépen fokozatosan beépültem, egyre több munkát kaptam, egyre többet segítettem, a csapat teljeskörű tagja lettem, nagyon örültem neki, hogy az összes kompetenciámmal és kreativitásommal ki tudok teljesedni. Napról napra azt érzem, hogy ez egy egyre szuperebb hely.

Nem igazán volt tapasztalatom azelőtt a gyermekotthonok világával kapcsolatban, de mint laikus, azt látom, hogy az állami gondozott gyerekek annyira perifériára szorultak, hogy van mit tenni és van értelme a munkánknak. Úgy érzem egyre többet tudok a gyermekvédelemről és belefejlődök a feladatokba.

Nagyon-nagyon jó csapatot építettünk fel az elmúlt másfél évben. Az operatív brigádban öten vagyunk, és mind az ötünknek olyan képességei vannak, amiket maximálisan ki tudunk hozni egymásból és úgy érzem, mind az ötünkre óriási szükség van. A másik, amit megélek az Alapítvánnyal kapcsolatban, hogy folyamatosan fejlődik.

Nekem főleg a mindennapos adminisztráció és szervezés a feladatom, illetve minden projektben “jobb kéz” vagyok. Ha valakinek szervezési segítségre van szüksége a csapatból, el kell intézni pár e-mailt, telefont, azt én pikk-pakk megoldom, hogy ezzel már ne is kelljen foglalkoznia. Fontos, hogy koncentrált legyen minden projektmunka, hogy meg tudjon valósulni a fókuszált segítségnyújtás.

Idén már elkezdtem projektet is vezetni, mint például a karrier-expót (http://vasarytamasalapitvany.hu/elso-karrier-exponk/), ami nekem óriási kiteljesedés volt. Örültem a gyerekek pozitív visszajelzéseinek,  jó érzés volt, hogy ezt igenis meg tudtuk csinálni. Jelenleg egy mentálhigiéniás központ létrehozásán dolgozunk, amiben nekem is oriási munkám van. Nagyon várom, hogy ez is elinduljon, úgy gondolom, nagyon fontos, hogy az Alapítvány fejlődjön és újat mutasson.

Bezárás