Gyerekkoromban, 5 és 8 éves korom között nevelőcsaládoknál éltem az Egyesült Államokban miután apukám illegálisan elvett anyukámtól. 8 éves koromban helyzetek el anyukámnál, így nőttem fel végül Magyarországon a három fiú tesómmal. Az Amerikában töltött évek alatt megtapasztaltam milyen szülők nélkül élni, kiszolgáltatottan, de azt is megéltem milyen hatalmas ereje van a segítő szándékú embereknek. Ez a gyerekkori élmény határozta meg életemet, mélyebb empátiával fordultam azok felé, akiknek nehezebben indult a sorsuk.

Gimnazista koromban a barátaimmal együtt kezdtem el szervezni különböző karitatív akciókat (jótékonysági estek, gyermektábor, adománygyűjtések), viszont hosszú út vezetett odáig, amíg végül alapítványt hoztunk létre. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem kommunikáció- és médiatudomány szakon, újságíróként szerettem volna társadalmi kérdésekkel foglalkozni.

Egyetem alatt gyakornokként és főállásban is dolgoztam, sok helyen megfordultam amíg végül tisztult az irány (National Geographic Magyarország – online, Lánchíd Rádió, Bárka Színház, Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség, EMMI Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet, MTVA). A média, a PR világ és a közszféra után végül úgy döntöttem, hogy szociálpolitikát tanulok mester szakon az ELTE-n, mert szerettem volna mélyebben beleásni magam a gyermekvédelembe.

Eközben Vásáry Tamás karmester zongoraművésznek dolgoztam, mint személyi asszisztens és önkéntes tagja voltam a Kovács Orsolya által létrehozott Közel Hozzánk gyermekvédelmi kezdeményezésnek. Tamásban felmerült, hogy alapítványt hozzon létre, a Közel Hozzánk pedig – nem bejegyzett szervezet lévén – alapítvánnyá szeretett volna válni. Így összeültünk és együtt létrehoztuk a Vásáry Tamás Alapítványt 2017-ben, ami magába olvasztotta a Közel Hozzánk gyermekvédelmi programot. Az elmúlt évek tapasztalatait és megszerzett tudását így már egy irányba összpontosítom: nonprofit területen végzett gyermekvédelmi tevékenységekre. Az alapítványnál hivatalosan operatív vezetőként dolgozom, viszont számos egyéb feladatot is magamra vállalok. 🙂

Bezárás