ALAPÍTVÁNYI HITVALLÁS

Célunk olyan minőségi kapcsolatok létrehozása és gondozása, amely garantálja a gyermekotthonban nevelkedő gyerekek számára a fejlődés lehetőségét, megtartó közeget teremtve problémáik feldolgozására és képességeik feltárására.

Hiszünk benne, hogy az általunk nyújtott segítő kapcsolat növeli belső erőforrásaikat, hozzájárul önértékelésük növekedéséhez, valamint az értékes emberi kapcsolatok mintájául szolgál számukra.

Kiemelten fontosnak tartjuk önkéntesek bevonását tevékenységünkbe, illetve az ő professzionális segítővé képzésüket, hogy maximális hatékonysággal tudják kezelni a felmerülő kihívásokat.

Hiszünk abban, hogy a tágabb értelemben vett felelősségvállalás fontos a gyermekvédelem területén is, így igyekszünk minél árnyaltabb képet bemutatni a nagyközönség számára a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok helyzetéről és lehetőségeiről, ezáltal elősegítve az emberek érzékenyítését a hátrányos helyzetű személyek iránt.

Programjaink során az érzelmi biztonság kialakítására törekvésen kívül a gyermekek adottságainak megfelelő pályára állítása is célunk. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hatékony életvezetésű felnőttek váljanak belőlük, akik szeretik és értékelik munkájukat.

Meggyőződésünk, hogy a szervezeti és pénzügyi transzparencia hozzájárul a felelős működéshez és a tevékenységünket figyelemmel kísérő közönség bizalmához.

Programjaink fejlődéspszichológiai szemléletben fogantak, a rendes és deviáns pszichológiai fejlődést vizsgáló kutatási eredményeket és szakmai tapasztalatokat használva fel fejlesztési eszköztárunk kialakításában. Modern pedagógiai módszereket alkalmazunk mind a csoportos, mind az egyéni foglalkozásaink során: kooperatív tanulás, projekt-módszer, Montessori pedagógia, élményterápia, Rogersi személyközpontú tréning, coaching eszközök, szerepjátékok alkotják módszertanunk alapjait.

Bezárás