2017 októbere óta öt jótékonysági szalonestet szerveztünk meg a Kőrössy Villa támogatásával. Vásáry Tamás az általa meghívott barátokkal, pályatársakkal, művész kollégákkal folytatott Zenén túli beszélgetés sorozatot, amelyeken közös élmények, emlékek és kulisszatitkok elevendtek meg. A társalgás kötetlen és nyitott volt a közönség számára is, bárki bekapcsolódhatott hogy kérdésével, hozzászólásával színesítse az eseményt. Böjte Csaba, Zorán, Bónis Ferenc, Tokody Ilona után, a májusi szalonestünk vendége Balázs János és Szepesi Bence volt.

A szalonest alkalmával a vendégek a belépőjegy kiváltásával nyújtanak támogatást a Vásáry Tamás Alapítványnak, cserébe szem és fültanúi lehetnek egy kellemes beszélgetésnek, melyet egyéni és közös zenélés is tarkít. A gyönyörű villában egy kisebb terem ad helyet a diskurzusoknak, ahol kényelmes széksorokban foglalhatnak helyet a vendégek. A beszélgetés előtt pár falat és egy korty ital mellett lehetőség van megismerni azokat, akik eljöttek és támogatást nyújtanak.

A május 22-i est alkalmával Vásáry Tamás Balázs János zongoraművészt fogadta, akit szenvedélyes zongorajátékán kívül a Virtuózok című tévéműsorból is ismerhetünk. Hamar megtalálta a két művész a közös hangot, elvégre közös emlékek is fűzik őket össze és Cziffra György emléke is kedvelt témájuk volt, mivel Balázs János a Cziffra Fesztivál ötletgazdája és megvalósítója is egy személyben. Ezen kívül megtudhattuk még azt is, hogy miről álmodik egy művész.

Vásáry Tamás másik vendége Szepesi Bence klarinét-és szaxofonművész volt, aki zongorakíséret mellett csodálatos klarinétszóval színesítette az estét. A beszélgetések között Balázs János több zongoraelőadással is lenyűgözte a vendégeket.

Az est végén mindenkinek volt lehetősége kérdezni a művészektől. Volt, aki csodálatát fejezte ki, de volt olyan is, aki Cziffra Györgyről és különböző művészek emlékéről beszélgetett Balázs Jánossal.

Záró Zenén túli estünk nagyon kellemes légkörben telt el, laikus füllel is csodálatos zenének és érdekes beszélgetéseknek lehettem fültanúja aznap Vásáry Tamás lenge, poénos megszólalásaival tarkítva. Egy ilyen esemény után az ember úgy érzi, hogy valamivel több lett. Ilyan jóleső környezetben eltölteni egy kiváló estét zseniális művészekkel testközelben utánozhatatlan élmény.

Ezúton is köszönjük szépen a Villa nagylelkűen felajánlását, amelynek értelmében biztosította a helyszínt, az elengedhetetlen zongorát, és a cateringet a vendégeknek.

Szert Soma

Rendezvényeink